Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Η Αγροτική Επιχειρηματικότητα στις 13 & 14 Μαΐου στο AGRO Quality



Ένα επιδεικτικό Αγροτικό Χωρίο στήνεται στις 13, 14 & 15 Μαΐου στην ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ του Δήμου Αθηναίων κάτω από τον τίτλο AGRO Quality Φεστιβάλ για όλους τους Αθηναίους με αγρότες από όλη την Ελλάδα.
Στις 13 Μαΐου, στις 14.00, η Αυτού Εξοχότης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κύριος Κάρολος Παπούλιας, θα παραστεί στην εκδήλωση  «Αγροτική Επιχειρηματικότητα & Αγροτουρισμός» την οποία οργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ με κύριο σκοπό την βελτίωση του κύρους των αγροτικών επαγγελμάτων, την αναγνώριση της σημαντικής βασικής συμβολής του αγροτικού τομέα στην οικονομική ανάπτυξη της πατρίδας και την προβολή των αξιών, του τρόπου ζωής και του πολιτισμού της αγροτικής κοινωνίας.
Η ΠΕΝΑ, είναι δομή που δημιουργήθηκε με πρόνοια του νόμου 3147/2003 (άρθρο20) της Ελληνικής Βουλής, ενώ οργανώσεις Νέων Αγροτών λειτουργούν εδώ και πολλά χρόνια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διότι εκτιμάται ότι οι Νέοι & οι Νέες (ηλικία 18-40 ετών) αντιμετωπίζουν ιδιαιτέρως δύσκολα προβλήματα στην εκκίνηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας, ταυτόχρονα με την δημιουργία της οικογένειάς τους, το μεγάλωμα των παιδιών και την υιοθέτηση νέων επιστημονικών εφαρμογών και καινοτομιών.
Το Σάββατο, 14 Μαΐου, στις 11.00, στα πλαίσια της πολυαπασχόλησης, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ δημιουργεί μια πλατφόρμα συνάντησης-συζήτησης αγροτών που πέτυχαν στην δουλειά τους, για να ανταλλάξουν εμπειρίες με θέμα «Αγροτική Επιχειρηματικότητα στην ΠΡΑΞΗ». Στην συνάντηση του Σαββάτου, 14-5-2011, στις 11.00, προσκαλούνται και όσοι άλλοι επιθυμούν, σε μια προσπάθεια να προβληθούν τα αγροτικά επαγγέλματα και ο τρόπος ζωής στον αγροτικό τομέα.
Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών με πολύ καλή διάθεση αξιοποίησε την προσφορά του χώρου από τον ΕΟΣΣ για να συναντηθεί τόσο με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας μας, όσο και με ενδιαφερόμενους να σταδιοδρομήσουν στον αγροτικό τομέα, αλλά και με τις χιλιάδες των Αθηναίων που απλά θέλουν να γνωρίσουν τα φημισμένα Ελληνικά αγροτικά προϊόντα και υπηρεσίες, στο Αγροτικό Χωρίο AGRO Quality Φεστιβάλ.
Οι Νέοι Αγρότες προσκαλούν όλους και στις 13/5/2011, στις 14.00 (για να ακούσουν) και στις 14/5/2011, στις 11.00 (για να συζητήσουν) για την Αγροτική Επιχειρηματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου