Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Οι Νέοι Αγρότες της Πιερίας για το αγροτικό μέλλον



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19-5-2011


Την Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011, στο Πλατανόδασος Κατερίνης, στις 21.00, ορίσθηκε η συνάντηση όσων Νέων Αγροτών ενδιαφέρονται για την σύσταση Ένωσης Νέων Αγροτών Πιερίας.
Η πρωτοβουλία αποφασίσθηκε στην συνάντηση της 9 Μαΐου 2011, στον χώρο Οι Πότες της Κατερίνης, μετά από συναντήσεις στις 29/3/2011 στις Ράχες και στις 14/4/2011 στην Βροντού, όπου παρουσιάσθηκε η Κοινή Γεωργική Πολιτική μετά το 2013, και την συμμετοχή στην ημερίδα «Αγροτική Επιχειρηματικότητα & Αγροτουρισμός» στην Τεχνόπολη των Αθηνών παρουσία του Κυρίου Προέδρου της Δημοκρατίας, και όπου φάνηκε η μεγάλη ανάγκη για οργάνωση για το μέλλον του αγροτικού κόσμου, τουλάχιστον από όσους μπορούν και θέλουν να έχουν μέλλον στον αγροτικό τομέα, όπως οι ηλικιακά Νέοι Αγρότες, από 18 έως 40 ετών.
Οι Ενώσεις Νέων Αγροτών είναι αναγνωρισμένες με πρόνοια του νόμου 3147/2003 (άρθρο 20) της Ελληνικής Βουλής, Αγροτικές Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, με σκοπό την αντιμετώπιση των ειδικών προβλημάτων που απασχολούν τους νέους αγρότες (18-40 ετών) και η επεξεργασία και προώθηση των διαδικασιών επίλυσής τους.
Μέλη της Ε.Ν.Α. μπορούν να γίνουν άνδρες και γυναίκες που αποδεδειγμένα - μέσω της ασφαλιστικής, συνεταιριστικής ή φορολογικής τους ταυτότητας - ασκούν κατά κύριο λόγο το αγροτικό επάγγελμα ή επαγγελματικές δραστηριότητες που σχετίζονται άμεσα με αυτό και δεν έχουν συμπληρώσει το 40o έτος της ηλικίας τους.
Τα μέλη της Ε.Ν.Α. Πιερίας μπορούν να είναι ταυτόχρονα μέλη και άλλης Αγροτικής Συνδικαλιστικής Οργάνωσης, που υφίσταται εντός της περιφέρειας που έχουν την γεωργική τους εκμετάλλευση. Έτσι χωρίς να κατακερματίζονται οι ΑΣΟ, οι Νέες και οι Νέοι Αγρότες μπορούν να ασχολούνται με τα εξειδικευμένα προβλήματά τους, που μεταξύ άλλων είναι η σταθεροποίηση του επαγγελματικού τους χώρου, η εξεύρεση συντρόφου, το «στήσιμο» του σπιτικού τους, η ανάπτυξη της οικογένειας και των παιδιών τους κλπ.
Είναι σημαντικό να διευκρινισθεί ότι οι Νέοι Αγρότες, χωρίς να παύουν να είναι μέρος της σημερινής αγροτικής πραγματικότητας, έχουν στραμμένο το κύριο ενδιαφέρον τους στο μέλλον, καθόσον πρόκειται να ασχολούνται επαγγελματικά στον αγροτικό τομέα για άλλα 30, 40 ή και 50 χρόνια.
Την Δευτέρα, 6-6-2011, στις 21.00, στο Πλατανόδασος Κατερίνης, όσοι θέλουν μπορούν να έρθουν για την διαδικασία σύστασης της Ένωσης Νέων Αγροτών Πιερίας. Πληροφορίες: Κερασία Παπούλια, 6979191898.


Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382, michaeld@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου