Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

ημερίδα σχετικά με την Βιοκαλλιέργεια και την αξιοποίηση των οργανικών απορριμμάτων


Η Ομάδα που οργάνωσε το «Βιολογικό Παζάρι Κατερίνης» διοργανώνει το επόμενο Σάββατο 14 Μαΐου 2011 ημερίδα σχετικά με την Βιοκαλλιέργεια και την αξιοποίηση των οργανικών απορριμμάτων τόσο του κήπου μας όσο και μεγαλύτερων καλλιεργειών με απώτερο σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο ΕΚΑΒΗ στις 18:00.
 
Στόχος της παραπάνω πρωτοβουλίας είναι η ευαισθητοποίηση καθώς και η ενημέρωση του κοινού και των αγροτών για τη δυνατότητα χρήσης φυσικών μεθόδων σε όλα τα στάδια της καλλιέργειας (τσουκνίδα, αψιθιά, σκόρδο, χαλκός, εντομοπαγίδες, ωφέλιμα  έντομα κλπ). Με την βιοκαλλιέργεια επιτυγχάνεται η μείωση των βλαπτικών παραγόντων από τα φυτοφάρμακα και τα χημικά λιπάσματα που μολύνουν τα υπόγεια νερά και τον  αέρα που αναπνέουμε επηρεάζοντας αρνητικά όλη την υγεία μας και το μέλλον του πλανήτη μας.
 
Με τη λειτουργία  της Βιολογικής Αγοράς δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις να δραστηριοποιηθούν και άλλοι βιοκαλλιεργητές στον νομό μας. Ήδη έχουν μπει στην διαδικασία της φυσικής καλλιέργειας τέσσερα άτομα με σκοπό να συμμετέχουν στην αγορά μας.
 
Πολύ σημαντική είναι και η βιολογική κτηνοτροφία. Τα ζώα μεγαλώνουν σε φυσικές συνθήκες, βόσκουν ελεύθερα δεν τρέφονται με κρεατάλευρα και ούτε προστίθεται στην διατροφή τους  ορμόνες, αντιβιώσεις, τσιμέντο, και άλλες περίεργες ουσίες που  σκοπό έχουν μόνο να αυξήσουν το κέρδος των επιχειρηματιών αδιαφορώντας για  τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων αλλά και της υγείας των καταναλωτών.
 
Για τη συντονιστική επιτροπή της Βιολογικής Αγοράς
Αναστασία Τζορμπατζίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου