Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Η Ελληνική γεωργία καινοτομεί - Μήνυμα αισιοδοξίας από τον αγροτικό κόσμο

Την ευαρέσκειά του εξέφρασε ο πρωθυπουργός προς τους Έλληνες αγρότες, παρακολουθώντας την Ημερίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την καινοτομία στη γεωργία.

Μιλώντας στο τέλος της Ημερίδας ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι διακατέχεται από χαρά και συγκίνηση. καθώς είδε ένα ανθρώπινο δυναμικό που παράγει και εξάγει ελληνικά ποιοτικά προϊόντα, φέρνοντας πλούτο στη χώρα.

Καταφέραμε, επισήμανε, να μην χρεοκοπήσουμε. Τώρα εσείς μας φέρνετε την αισιοδοξία ότι οι Έλληνες είμαστε εδώ. Παράγουμε και δημιουργούμε τη νέα ταυτότητα της χώρας η οποία είναι συνυφασμένη με την ανάπτυξη μιας ποιοτικής γεωργίας. Είμαστε, τόνισε, μια τυχερή χώρα. Έχει μοναδική βιοποικιλότητα, πλούσια εδάφη, ενδιαφέρον τοπίο και περιβάλλον και μπορεί να κατακτήσει αγορές με πιστοποιημένα και ασφαλή προϊόντα. Είχαμε, συνέχισε, ένα κράτος υπανάπτυξης με κακοδιαχείριση του πλούτου και ένα σαθρό μοντέλο ανάπτυξης το οποίο αντί να εξάγει έκανε εισαγωγές για τη διατροφή του λαού. Αυτό το πρότυπο τελείωσε. Τώρα τίθεται το ερώτημα αν υπάρχει προοπτική για τη γεωργία μας. Η δική σας δράση αποδεικνύει ότι οι Έλληνες αξίζουμε και μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση.

Η πολιτεία, κατέληξε ο πρωθυπουργός θα στηρίξει όλες τις προσπάθειες ανάπτυξης στη γεωργία με την εκπαίδευση (ίδρυση γεωργικών σχολείων, την αναμόρφωση των συνεταιρισμών, την κωδικοποίηση της γεωργικής νομοθεσίας και την παράλληλη προώθηση της πιστοποίησης στην παραγωγή (ISO), την στήριξη της καινοτομίας και τη μείωση των γραφειοκρατικών εμποδίων.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σκανδαλίδης δήλωσε ότι η Γεωργία δεν αποτελεί μόνο μια μεγάλη ευκαιρία εξόδου από την οικονομική κρίση. Είναι, τόνισε η μόνη διέξοδος για την ανάπτυξη της χώρας. Μια γεωργία σύγχρονη και καινοτόμο που θα παράγει ποιοτικά και ασφαλή προϊόντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου